AN OASIS OF GREEN

Conceived as a blissful escape from Bali’s urban bustle, Alila Seminyak is designed as a secret garden of sorts. An extensive labyrinth of vertical greens, leafy shrubs and blossoming plants throughout all public spaces, naturally ventilated by sea breezes, heightens the connection between the hotel and its surroundings, creating a calm and restful environment.

In line with Alila’s commitment to tread lightly on the planet, Alila Seminyak is also designed and constructed in accordance with the stringent EarthCheck benchmarking guidelines.

The hotel’s environmental, energy and resource-efficient solutions include use of local, recycled and reclaimed building materials, low energy light fixtures, rainwater harvesting, solar energy, environmental and building management systems, and a commitment to building a productive and sustainable relationship with the local community.